logo

Over mij

Foto Michel Johansen

Toen ik 14 jaar was, begon ik met fotograferen; ik heb nu meer dan 55 jaar ervaring als fotograaf. Vroeger specialiseerde ik me in reportagefotografie (trouwreportages en bedrijfsreportages), als reclamefotograaf en als portretfotograaf. Sinds 7 jaar werk ik niet langer in opdracht en concentreer ik me op photo art; ik specialiseer me daarin op voedselfotografie. Ik word geïnspireerd door 17e- en 18e-eeuwse meesterschilders van stillevens – Nederlandse en buitenlandse – met speciale aandacht voor het licht. Ontwerpers waar ik van geniet zijn o.a Marcel Breuer en Charles Eames. Fotografen die ik bewonder zijn o.a Paul Huf, Richard Avedon, Ed van der Elsken, Dick de Herder, Kees Hageman, Stephan Vanfleteren en Annie Leibovitz . Muziek klassiek en Jazz, namen als Erroll Garner, Oscar Peterson en Willem Brons.

Ik ben gehuwd met Lydia Erhart, mijn steun en toeverlaat, mijn hersens en mijn criticaster en bovenal vriendin. Manon van Tienhoven is onze dochter, eigenaresse van MILK&CREAM BROCANTE en supporter en props leverancier.

Wanneer u mijn photo art objecten wilt aankopen, neem dan contact met mij op door middel van het contactformulier op deze site.

Erik van Tienhoven van Weezel
Master Photographer and Master of Light

“ALS IK AAN ZE DENK” MIJN NIEUWE SERIE EN BOEKJE. VANDAAG 2-10-2019 WEER NIEUWE FOTO”S GEPLAATST!

MASTER OF LIGHT MASTER PHOTOGRAPHER

_MG_3352.BOEKAl meer dan 55 jaar ben ik fotograaf; sinds jaren richt ik me op fotokunst.FOOD-ART, FOOD PHOTOGRAPHIE, FINE ART.

STILLEVENS IN FOTOKUNST
Mijn inspiratie vind ik bij de 17e en 18e eeuwse oude meesters en schilders van stillevens.

Maar ook vaak met een vleugje NOSTALGIE en GROOTMOEDERSTIJD.   Rembrandt en Gerrit [ Gerard ] Dou en Adriaen Coorte zijn voorbeelden !

FOTOGRAFIE PORTFOLIO
Mijn fotografie portfolio brengt u naar diverse categorieen voedselfotografie, mijn specialiteit. Alle foto’s te zien in mijn portfolio zijn te koop.

Meer werk van mij zien ? Gebruik deze link : https://evt.myportfolio.com

Mijn boek :  REMBRANDT mijn lichtend voorbeeld   Beperkte oplage van 25 exemplaren. 38 van mijn foto’s. Gesigneerd.

MILK&CREAM BROCANTE   Mijn leverancier van props en hulp !

 MIJN WERK IS TE KOOP !